I dorezon shpirtin Allahut xh.sh. Hafiz Mahmud ef. Asllani

H.H. Mahmud ef. Asllani

Qindra besimtare percollen per ne banesen e fundit dijetarin e njohur nga Tetova Mulla Mahmut Asllani.  Ne kryerjen e faljes se namazit te xhenazes si dhe vendosjen ne banesen e fundit moren pjese drejtuesit me te larte te Bashkesise Islame te Maqedonise se Veriut si Shaqir Fetahu, Myfti te shumte , perfaqesues nga Bashkesiste Islame te Ballkanit etj.

Haxhi Hafiz Mahmud ef. Asllani lindi me 15 mars te vitit 1932 ne fshatin Çeflik te Tetoves. Pasi ka perfunduar studime te ndryshme islame ai ka sherbyer si imam ne disa xhami ne vecanti ne xhamin e Larme te Tetoves.  Haxhi Mahmud ef. Asllani ishte hafiz i Kur’anit si dhe mesues i Kur’ani duke nxjerr keshtu dhjetra hafiza dhe hoxhallare me emer. Ne vitin 2012 Organizata Boterore e Mesimit te Kur’anit permendes e shpall Haxhi Mahmud ef. Asllani “Dijetarin (Mualimin) mesuesin me te mire ne bote.”
Ne moshen 89 vjecare Haxhi Hafiz Mahmud ef. Asllani i dorzoj shpirtin Allahut xh.sh.

Pergatiti
Gezim KOPANI