Maja e Çikës dhe Maja e Qores

Maja e Çikës dhe Maja e Qores

Nje nder majat me te larta ne Shqiperi eshte Maja e Çikës dhe Maja e Qores te cilat ndodhen ne Jug te Shqiperise. Maja e Çikës ka nje lartesi prej 2044 metra mbi nivelin e detit. Ajo shtrihet ne anen verilindore ne drejtim te Sarandes dhe Gadishullit te Karaburunit. Ne anen tjeter ndodhet Maja e Qores e cila eshte 1999 m mbi nivelin e ditit. Per pamjen e jashtzakonshme qe ofrojne keto dy maja ka bere qe ti permend dhe Lorg Bajron duke i cilesuar si vendet me atraktive per ngjitesit e majave.

Pergatiti
Gezim KOPANI