Shkollë shqipe në qytetin e Stambollit

Nxenesit e shkolles Shqipe ne qytetin e Stambollit. Viti 1920-1921

Kjo eshte nje nga fotografit e nxenesve shqiptare qe merrnin mesim ne shkollat shqipe te hapura ne Stamboll. Fotografia qe shikoni i perket vitit 1920-1921 dhe sipas gazetes “E verteta” nr.08, date; 02.01.1921, fq.03 ne qytetin e Stambollit kishte keto shkolla shqipe:
1.Shkolla shqipe ne Ferikojit
2.Shkolla shqipe ne Beshiktash
3.Shkolla shqipe ne Fatih
4.Shkolla shqipe ne Ejup
5.Shkolla shqipe ne Yskydar.

Pergatiti
Gezim KOPANI