Sonte është nata e Mevludit , ditëlindja e Profetit Muhammed a.s.

Sot është nata e Mevludit, datëlindja e Profetit Muhammed a.s i cili lindi në mëngjesin e ditës së hënë më 12 Rabiul Evvel (viti 571 e erës sonë), dhe po të njëten ditë dhe datë në moshen 63 vjeçare i dorëzoi shpirtin Allahut xh.sh.
“Gjithë sa zëra që është n’xhihan (botë), thirrte me za,
Tue i thanë t’gjithë Pejgamberit merhabanë… (nderime -përshëndetje)..”
Në fotografi Qabja e bekuar , viti 1880